Art of Broken Pieces kutsuu sinut tutkimaan kehosuhdettasi turvallisessa ympäristössä.

Art of Broken Pieces on Anna Estolan ja Sanna Kärkkäisen kehittämä taidetuokio, joka käsittelee kehollisuutta ja säröjen kauneutta. Taidetuokiossa kokijalla on mahdollisuus hiljentyä hetkeksi oman kehon ja sen kertomien tarinoiden äärelle. Tuokio mukailee ryhmäliikuntatunneilta tuttua muotoa, jossa osallistujat astettuvat tilaan omalle paikalleen joogamaton päälle. Jumppatunnin sijaan tuokio sisältää ohjattua yksilötyöskentelyä, jonka kattoteema on osallistujan oma kehosuhde ja työkaluina erilaiset taidelähtöiset menetelmät kuten kirjoittaminen ja rentoutuminen.

Jokainen osallistuja voi lähestyä harjoitteita omista lähtökohdistaan käsin, eikä osallistuminen tapahtumaan edellytä aikaisempaa kokemusta taidelähtöisistä menetelmistä tai liikkeellisestä työskentelystä. Tuokion aikana tehtävät harjoitteet ovat vain osallistujia varten eikä sen aikana nousevia asioita tarvitse jakaa muiden osallistujien kesken. Taidetuokio voi toimia terapeuttisena kokemuksena, mutta huomioithan, että tuokio ei ole varsinaista terapiatyöskentelyä. Työpaja on mahdollisuus hiljentyä oman kehon äärelle lempeässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Taidetuokiossa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteissa ja painotamme suostumuksellisuutta, kehorauhaa ja itsemääräämisoikeutta.

Lämpimästi tervetuloa pysähtymään hetkeksi kehon ja sen kertomien tarinoiden äärelle, juuri sellaisena kuin olet!

Teoksen nimi Art of Broken Pieces perustuu japanilaiseen vuosisatoja vanhaan kintsugi-taiteeseen. Kintsugi tarkoittaa keramiikkataiteen lajia, jossa särkyneitä astioita korjataan arvometalleilla kuten kultalakalla yhteen liimaten. Kintsugissa esineen säröjä korostetaan osana esineen historiaa ja tarinaa, ja kullalla korjatut rikkinäiset asiat ovat huomiota herättävän viehättäviä ja mielenkiintoisia. Haluamme tutkia, voimmeko kintsugi-henkisellä taidehoidolla tuottaa korjaavaa kokemusta, siitä, mitä jäljet meissä kertovat?

Teoksen tuottaa Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka.

TYÖRYHMÄ
Konsepti & toteutus: Anna Estola & Sanna Kärkkäinen
Graafinen suunnittelu ja valokuvaus: Siiriliina Riikonen
Instrumentit ja sointukylpy: Kirsikka Leino

Esitystä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.