Maalarikissat

Kuvataidetta ja teatteria yhdistävä esitys
2–6-vuotiaille lapsille

“Ovi on sininen ja ovesta maalatusta käyt maalarikissojen luo.”

Maalarikissat, Kasi ja Masi, ovat pulman edessä. Kuinka saada vihreää väriä? Pensselinveto kerrallaan he käyvät maalipurkkeja läpi ja lopulta sekoituksia kokeillessaan he saavat aikaan kaikki maailman värit. Hei hurraa Kasi, hei hurraa Masi, nyt maalarikissoille hurrataan!

Maalarikissat-esitys on kuvataidetta ja teatteria yhdistavä esitys 2–6-vuotiaille lapsille. Fantasiahenkinen esitys pohjaa Margaret Wise Brownin vuonna 1949 ilmestyneeseen kirjaan The Color Kittens, joka julkaistiin ensi kerran suomennettuna Tammen kultaiset kirjat kirjasarjassa vuonna 1969. Kiertävässä näyttämöversiossa Maalarikissojen taianomainen maailma herää henkiin monitaiteellisen työryhmän taikomana.

Esityksen visuaalisuus syntyy näyttämölle projisoitujen ja liikkuvien animaatioiden kautta, jotka yhdistyvät esiintyjien fyysiseen ja ilottelevaan liikekieleen. Lumoavat kuvat ja esityksen läpisävelletty musiikki vievät pienet katsojat mukanaan hauskaan seikkailuun, jossa pääsiäismunat tanssivat polkkaa ja tärkein tienviitta on mielikuvitus.

Esiintyjien näyttämöilmaisu on fyysistä ja tarinankerronta nojaa musiikkiin ja mimiikkaan. Kirjasta tutut lorut yhdistyvät esitykseen sävellettyyn musiikkiin. Esityslavastus on kuin suuri valkoinen taulupohja, johon videoprojisointi heijastetaan. Musiikkiin, visuaalisuuteen ja fyysiseen teatteriin painottuva esitys sopii monenkielisille yleisöille.

Esitykseen sisältyy yleisötyön osuus. Ennakkomateriaalina kannustetaan vanhempia ja kasvattajia tutustumaan Maalarikissat-kirjaan yhdessä lasten kanssa. Esityksen jälkeen lapsilla on mahdollisuus tutustua maalarikissoihin sekä esityksessä käytettyyn rekvisiittaan. Päiväkodeille ja perheille tarjotaan oheismateriaalina askartelupaketti, joka tukee taidekasvatusta ja syventää lasten kokemusta juuri nähdystä esityksestä.

Maalarikissat on vapaan kentän työryhmän esitys, joka toteutetaan yhteistuotantona Pohjois-Karjalan kansanteatterin ja Teatteri ILMI Ö:n kanssa. Esitystä ja kiertuetta syksyllä 2022 tukee Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto.

Maalarikissat tilattavissa kiertueelle keväällä 2023!

Ohjaus: Merja Pennanen
Esiintyjät: Sanna Kärkkäinen & Merja Pennanen
Videoprojisointi ja musiikki: Nikolai Tiitinen
Skenografi: Jonna Kuittinen
Koreografi: Lindon Shimizu

Esitykset

Maalarikissat vierailee Joensuun kaupunginteatterilla keväällä 2023!

La 4.3.2023
klo 10.00
klo 15.00
klo 16.00

Paikka: Rantakatu 20, 80100 Joensuu,
Pieni näyttämö
Esityksen kesto: 30 minuuttia

Liput: 10 €
Lisätietoja ja lippuvaraukset: joensuunteatteri.fi/maalarikissat

Tilattavissa kiertueelle keväällä 2023!

Tilavaatimus: pimennettävä/hämärä tila, normaali pistorasiasähkö 230 V, 5 x 4 m esitykselle varattava tila, normaali huonekorkeus (väh. 2,3 metriä).

Yleisömäärä: riippuu tilasta/ max. 60 hlöä

Pystytysaika: 1 h
Ensimmäinen esitys aikaisintaan klo 9.30.
Tauko esitysten välillä minimi 30 min-maksimi 2 h.

 

Lisätiedot ja kiertuemyynti
Merja Pennanen
puh. 040 700 2561
pennasenmerja@gmail.com