Oletko sinä uusi pokkalainen

Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka on esittävän taiteen kollektiivi ja kulttuurialan osuuskunta, joka tuottaa teatteria, tapahtumia, esitystaidetta, hankkeita ja koulutuksia Itä-Suomen alueella. Pokan perustajajäsenten ammattitaidon ja kiinnostuksen kohteiden ytimessä ovat osallisuus, yhteisöllisyys, saavutettavuus, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, taiteidenvälisyys sekä yhteistyö muiden alojen kanssa.

Pokalle on tullut useita kyselyjä siitä, otammeko uusia jäseniä osuuskuntaamme. Nyt vastaamme näihin kyselyihin järjestämällä mahdollisuuden hakea jäseneksi OSK Pohjois-Karjalan kansanteatteriin.

Toimintavuoden 2020 aikana Pokkaan otetaan 0–3 uutta jäsentä. Jäsenet valitaan kaksivaiheisella hakuprosessilla. Hakuprosessin ensimmäinen vaihe suoritetaan nimettömänä. Toiseen vaiheeseen voidaan kutsua hakemusten perusteella osa hakijoista.

Ennen kuin lähetät hakemuksen, tutustuthan Pokan arvoihin.  Pokkalaisille on tärkeää, että jokainen jäsen allekirjoittaa Pokan arvot ja toimii niiden mukaisesti. Pokka on kulttuurialan ammattilaisista koostuva yhteisö, joten uusilta jäseniltä odotetaan ammattimaisuutta.

Tiedostathan, että tämä ei ole työpaikkailmoitus. Haemme uusia jäseniä yhteisöömme, johon kuulumiseen sisältyy sekä etuja että velvoitteita.

Etuihin kuuluvat mm.

  • työyhteisö ja kollegiaalinen tuki,
  • väylä omien tuotteiden myyntiin ja markkinointiin,
  • oikeus käyttää yhteistä tilaa,
  • koulutukset, osaamisen jakaminen ja virkistäytyminen työyhteisön kesken sekä
  • työterveyshuolto työsuhteen aikana

Velvoitteisiin kuuluu mm.

  • kuukausikokouksiin ja talkoisiin osallistuminen,
  • osuuskunnan kuluihin osallistuminen ja
  • osuuskunnan toimialaan liittyvien tuotteiden laskuttaminen osuuskunnan kautta

Ohjeet hakemuksen jättämistä varten

1. vaihe

Lähetä meille vapaamuotoinen kirje. Kuvaile kirjeessä lyhyesti, miksi haluat liittyä Pokkaan. Kerro myös työskentelystäsi kulttuurialalla. Älä kerro varsinaisessa kirjeessä nimeäsi tai muita liian yksityiskohtaisia/tunnistettavia tietoja itsestäsi. Liitä kirjeen mukaan suljettu pienempi kirjekuori, jonka sisällä ovat nimesi ja yhteystietosi. Merkitse lähettäjäksi keksimäsi nimimerkki ja kirjoita sama nimimerkki myös pienemmän kuoren päälle.

Kirjeen kirjoituskieli voi olla myös englanti. Pokan ensisijainen toimintakieli on kuitenkin suomi.

2. vaihe

Kaikki pokkalaiset perehtyvät jäsenhakemuksiin. Niiden perusteella osa hakijoista kutsutaan tutustumaan osuuskuntaan ja sen jäseniin. Keskustelutilaisuudessa hakijalle kerrotaan mahdollisimman laajasti osuuskunnan toiminnasta. Sekä hakija että osuuskunnan jäsenet voivat esittää toisilleen tarkentavia kysymyksiä.

Hakuprosessin aikataulu

Hakemukset on lähetettävä 30.9. mennessä osoitteeseen

OSK Pohjois-Karjalan kansanteatteri
Tulliportinkatu 14
80130 Joensuu.

Saman päivän postileima riittää.
Keskustelutilaisuudet järjestetään loka- ja marraskuussa 2020.
Uudet jäsenet valitaan 7.12.2020 järjestettävässä kuukausikokouksessa.
Jäsenten valinnassa käytetään konsensuspäätöksenteon periaatetta, jonka mukaan jokaisen osuuskunnan jäsenen tulee puoltaa uuden jäsenen valintaa.