Robinson Crusoe – tarinoita yksinäisyydestä

Pohjoiskarjalaisille tuttu tanssilava muuntuu monitaiteelliseksi esityspaikaksi, kun Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokan odotettu kantaesitys saa ensi-iltansa 27.8.2021 Hammaslahden Lemmenlavalla.

Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka valmistaa kahden viikon intensiivijakson aikana Robinson Crusoe – tarinoita yksinäisyydestä -nimisen esityksen. Esityksen taustainnoittajana toimii Robinson Crusoen tarina, jonka teemat Pohjois-Karjalan kansanteatteri tuo nykypäivään. Alkuperäisteoksen, yksinäisyyttä käsittelevän dokumentaarisen aineiston sekä työryhmän tuottaman materiaalin pohjalta synnytetään kantateos, joka työstetään avoimen prosessin periaatteita mukaillen. Teos nostaa esiin sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta tärkeää ja ajankohtaista aihetta: yksinäisyyttä.

Esityksen toteuttaa Pohjois-Karjalan kansanteatterin jäsenistä muodostuva ammattitaiteilijoiden ryhmä (11 henkilöä). Esitys valmistetaan työryhmälähtöisesti ja sen kerronnassa hyödynnetään perinteisen puheteatterin ja musiikin lisäksi tilalähtöistä ajattelua. Tekstimateriaalia esitykseen on kirjoittanut Punainen planeetta -esikoisromaaninsa keväällä 2021 julkaissut kirjailija Joonatan Tola.

Esitykset

Vain kolme esitystä!

pe 27.8.2021 klo 19 (ensi-ilta, loppuunvarattu)
la 28.8. klo 14
la 28.8. klo 19

Esitys toteutetaan Hammaslahden Lemmenlavalla (Lemmenpolku 12, Hammaslahti), jonne on Joensuusta 25 km. Paikalle pääsee pyörällä, paikallisbussilla tai yksityisautolla. Lisäksi lauantain päivänäytökseen on tarjolla ilmainen bussikuljetus. Esitysalue on esteetön.

Esityksen kesto on noin 2 tuntia ja se toteutetaan ajankohtaiset koronaohjeistukset huomioiden. Paikkoja rajoitetusti, katsomo täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Esitystä ei suositella pienille lapsille.

Bussikuljetus

Lauantain 28.8. päivänäytökseen kello 14 järjestetään ilmainen bussikuljetus Joensuusta. Bussi lähtee kello 13 keskustan matkailupysäkiltä, joka sijaitsee taidemuseo Onnin vieressä, Kirkkokadun ja Siltakadun risteyksessä. Paluumatkalle lähdetään esityksen jälkeen.

Bussimatka sisältää esityksellisiä elementtejä ja täydentää teosta. Voit varata bussimatkan samalla kun varaat lippusi esitykseen. Linja-autokuljetukseen otetaan vain etukäteen lipun varanneet. Matka on maksuton.

Käytössämme on suuri linja-auto, joten turvavälit säilyvät mukavasti, kun bussissa istutaan seurueittain. Matkalla on maskipakko. Jos maski sattuu unohtumaan kotiin, maskin ja käsidesiä voi saada paikan päältä.

Pääsyliput

Varaa lippusi sähköpostilla:
varaukset@osuuskuntapokka.fi

Lipun hinta on 1–50 € eli voit maksaessasi päättää hinnan itse. Liput maksetaan paikan päällä ja maksutapoja ovat käteinen, kortti sekä MobilePay.

Työryhmä

Konsepti ja esityskäsikirjoitus Työryhmä
Tekstimateriaalin tuottaminen Joonatan Tola
Prosessiohjaus (kätilö) Sanna Kärkkäinen
Prosessikoordinaattori (doula) Jonna Kuittinen
Immersiovastaava (doula) Anna Estola

Esiintyjät Tommi Tihtarinen, Hannele Turunen, Kirsikka Leino, Tatu Kaihua, Kaisamari Laasonen, Anna Estola, Sanna Kärkkäinen

Esituotanto ja rahoitushaut Kalle Pulkkinen ja Jonna Kuittinen
Markkinointi ja some Anna Estola, Sanna Kärkkäinen, Hannele Turunen, Siiriliina Riikonen
Visuaalinen suunnittelu Hannele Turunen ja Siiriliina Riikonen
Valokuvat Hannele Turunen, Siiriliina Riikonen ja työryhmä
Videot Siiriliina Riikonen
Lavastus, tarpeisto ja puvustus Jonna Kuittinen, Tatu Kaihua, Kirsikka Leino
Lipunmyynti ja varaukset Anna Estola, Kirsikka Leino
Tuotanto Kalle Pulkkinen, Jonna Kuittinen, Kirsikka Leino, Sanna Kärkkäinen
Jälkituotanto, raportit ja tilitykset Kalle Pulkkinen
Tutkija Anni Rannikko

Terveisiä työryhmältä

Seuraa esityksen valmistumista ja prosessia työryhmän blogissa.

Teräsvuoren säätiö