Vuosisadan rakkaustarina -monologiesitys

Vuosisadan rakkaustarina on näyttelijä-teatterintekijä Hannele Turusen dramatisoima ja esittämä monologiesitys, joka pohjautuu Märta Tikkasen runomuotoiseen avioliittokuvaukseen Århundradets kärlekssaga (1978), Vuosisadan rakkaustarina (1989). Esitys on puhemuotoinen tarina perheestä, edelleen ajankohtaisesta sukupuolten sodasta, alkoholismista sekä äitiydestä ja ennen kaikkea rakkaudesta.

Työryhmä pyrkii esityksen avulla tekemään lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisevää työtä. Esityksen jälkeen järjestetään mahdollisuuksien mukaan keskustelutilaisuus, jossa keskustellaan lähisuhdeväkivallan tunnistamisesta ja sen ehkäisemisestä. Työryhmä kutsuu keskusteluun myös asiantuntijavieraan, joka voi olla esimerkiksi paikallisen turvakodin työntekijä. Erityisenä teemana keskustelussa on ystävien, sukulaisten, naapureiden ja muiden läheisten keinot auttaa lähisuhdeväkivallasta kärsiviä.

Lisämaksusta tilaaja voi saada esityksen yhteyteen teemoja käsittelevän työpajan. Työpajan tulee ohjaamaan teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka räätälöi työpajan tilaajan tarpeiden mukaiseksi. Työryhmä suosittelee lämpimästi työpajan tilaamista esityksen yhteyteen.

Kesto: 40 min

Tilavaatimukset: Tila minimissään 5 x 5 m

Tekniset tarpeet ja tiedot:
Esiintyjä tarvitsee lavalle pianon, mutta voi tarvittaessa tuoda sen myös mukanaan. Esityksessä käytetään muutamaa pöytävalaisinta, jotka esiintyjä tuo mukanaan ja kattovaloja. Esityksessä ei soiteta musiikkia. Mikäli yleisön koko on yli 100 ihmistä, esiintyjä tarvitsee mikrofonin (hands-free).

Jätä viesti